Acces rapid

Cum să curățați jaluzelele exterioare motorizate, roletele sau porțile de intrare?

Obișnuiți, de asemenea, să faceți curățenie acasă de două ori pe an, astfel încât să vă puteți bucura de un iz proaspăt? Dar nu uitați de exteriorul ferestrelor dumneavoastră – când a fost ultima dată când ați curățat jaluzelele exterioare sau roletele? Sau porțile de intrare și ușile de garaj? Acordați-le îngrijirea necesară pentru a le păstra aspectul nou și plăcut.

Jaluzelele exterioare, roletele, copertinele, porțile de intrare și ușile de garaj trebuie curățate de cel puțin două ori pe an. Întotdeauna după perioada verii, când polenul de la copaci și murdăria de la insecte se depun pe ele, și după perioada iernii din cauza cenușii sau fumului rezultate în urma funcționării sobei – nu numai a dumneavoastră, ci și a vecinilor. În mod ideal, primăvara și toamna, ca parte a unei curățări regulate.

Nu vă recomandăm să spălați jaluzelele și roletele în timpul iernii, deoarece există riscul ca apa să înghețe pe ele și le puteți deteriora dacă încercați să le manevrați atunci când sunt înghețate.

Atenționare rapidă!

Nu utilizați în niciun caz diluanți organici, produse de curățare cu textură nisipoasă, paste sau agenți de curățare alcalini puternici pentru a curăța roletele, jaluzelele, ușile de garaj sau porțile de intrare.

Categoric, atunci când vă întrețineți echipamentele, nu lubrifiați cablurile de ghidare cu nimic. Jaluzelele nu vor merge mai repede! Se vor murdări doar de praf și alte impurități. Dacă există ceva în neregulă cu echipamentul dumneavoastră, contactați un speciali

Treceți la treabă!

Cum să curățați jaluzelele

Pliați jaluzelele exterioare pe verticală. Clătiți-le cu apă călduță și spălați-le cu o cârpă sau un burete cu apă cu săpun sau detergent de vase. Dacă folosiți un burete, evitați să folosiți partea aspră, care ar putea zgâria jaluzelele. Spălați întotdeauna de sus în jos, într-o singură direcție. Nu uitați nici de șinele de ghidare. După spălare, clătiți jaluzelele cu apă curată.

Cum să curățați roletele

Trageți roletelele până jos. Pentru început, puteți folosi o perie moale pentru a îndepărta praful și murdăria mai densă. Ca și în cazul jaluzelelor, folosiți doar un burete moale sau o cârpă cu apă cu săpun pentru a le spăla. Pentru o curățare cât mai eficientă, spălați jaluzelele în mișcări lungi, de sus în jos. La final, clătiți bine săpunul sau detergentul cu apă curată. De asemenea, deschideți clapeta de revizie a jaluzelelor exterioare și curățați cu atenție folosind o cârpă.

Cum să curățați marchizele (copertinele)

În primul rând, scoateți complet copertina. Aspirați ușor sau ștergeți materialul. Utilizați apoi un burete umed sau o cârpă înmuiată în apă cu săpun, clătiți copertina cu apă curată și lăsați-o să se usuce.

Cum să curățați poarta

Mai întâi spălați întreaga poartă cu apă cu săpun și apoi clătiți-o cu apă curată. Este indicat să verificați dacă părțile din oțel ale porții sunt ruginite. Dacă găsiți urme de rugină, îndepărtați-le folosind șmirghel. Aveți grijă să nu șlefuiți prea mult poarta. După ce rugina a fost îndepărtată, clătiți din nou poarta, lăsați-o să se usuce și apoi aplicați un strat de protecție împotriva ruginii pe părțile din oțel.

Cum să curățați ușa

Ușile, ca și roletele, pot fi curățate cu ușurință cu un burete moale și apă cu săpun. Ulterior, clătiți ușa cu apă curată.

Toate aceste elemente de uz casnic le aveți deja motorizate? Curățați-le cu atenție pentru a preveni pătrunderea apei în cutia în care este ascuns motorul. Nu îndreptați apa de la aparatul de spălat cu presiune spre ele din partea de jos! Motorul ar putea fi deteriorat iremediabil.

Cum rămâne cu jaluzelele exterioare și roletele de la etajele superioare?

Dacă puteți ajunge în siguranță la umbrirea exterioară, scoateți din nou jaluzelele, deschideți fereastra și ștergeți lamelele cu o cârpă și apă cu săpun. Totuși, dacă vă aflați în pericol în timpul spălării, atunci nu ezitați să contactați o firmă specializată.

Sperăm că ghidul nostru v-a ajutat și că sistemul de umbrire, ușile și porțile dumneavoastră vor străluci în curând din nou ca și cum ar fi noi.

Aflați mai multe
Categorii

Vă rugăm să acceptați cookie-urile pentru a lăsa un comentariu